One Happy Hound Freelancer

Functieomschrijving

Ben jij de dierenvriend met kennis van zaken die we zoeken? Op zoek naar een leuk bijberoep als oppas, hondenuitlaatservice of hondentrainer? Lees dan verder!

Wat doen we precies? Wij gaan op stap met groepen honden, aan de leiband maar ook los waar het mogelijk is. Wetenschappelijke bevindingen tonen immers aan dat honden voldoende activiteit en contact nodig hebben met prikkels uit de omgeving. Hierbij moeten ze dus contact hebben met zowel andere honden als de natuur en mensen. Dit is wat wij deze dieren dan ook aanbieden!

Daarnaast geven wij ook training en zijn wij actief als dierenoppas.

Hoe gaan we te werk?

Voor de wandelingen: we pikken de honden op in de voormiddag en gaan hierna dus op stap met sociale honden. We zorgen hierbij voor verschillende activiteiten, de dieren spelen met elkaar, maar jij neemt de leiding, zorgt dus ook voor andere activiteiten en voor de veiligheid uiteraard. Als de honden moe en voldaan zijn, brengen we ze in de namiddag terug naar de eigenaars.

Verder geven wij puppy en hondentrainingen. We staan in voor thuisopvang, maar werken ook als dierenverzorger.

Profiel

-Een dierenliefhebber met respect voor de natuur. Je gaat regelmatig met klanten in contact komen en je vertegenwoordigt One Happy Hound, dus goede mondelingen en schriftelijke vaardigheden zijn vereist.

-Je kan ervaring met dieren aantonen, kennis van hondengedrag en/of huisdierenzorg. Je bent een sportief en een alert iemand. Je zal met de honden niet alleen gaan wandelen, maar soms ook andere activiteiten doen zoals lopen, allerlei balspellen, skateboarden, rollerbladen, fietsen, baseball…enz. Jij mag hier het lijstje aanvullen.

-Je bent betrouwbaar, stipt, punctueel en stressbestendig

-Je bent een ondernemend iemand. Je denkt ook na over nieuwe activiteiten met de groep.

-In het bezit van een wagen, bestelbus of lichte vracht is een plus

-Je bent in het bezit van een smartphone en laptop, pc.

-Je hebt er geen probleem mee om buiten te werken en eventueel vuil te worden. Je werkt tenslotte met dieren.

-Je werkt overdag en kan je minstens 1 tot 2 dagen per week vrijmaken in bijberoep, of full time als hoofdberoep.

-Deze functie is dus bedoeld voor een zelfstandige in hoofd of bijberoep (freelancer)- je werkt zelfstandig (na inwerking), je kan dus zelf je schema bepalen in samenspraak met de klant. Sinds 2019 kan je onder bepaalde voorwaarden ook een bijberoep opstarten als je ook geniet van een werkloosheidsuitkering: https://www.vdab.be/eigen-zaak/uitkering-behouden

-Je kan je engageren voor een langere periode, je moet een band opbouwen met de dieren en de klanten.

Zin in avontuur? Je krijgt hierbij ook voldoende ondersteuning waarbij je veel tips en trics krijgt over huisdierenzorg, maar ook hoe je moet omgaan met honden. Indien je dit wenst, ook hoe je omgaat met een groep honden.

Verdienste: dit varieert naar eigen inzet- er zijn verschillende formules beschikbaar en dus kan ook combineren.

Als toekomstige freelancer kan je mee profiteren van eerdere inspanningen, ervaringen en connecties. Klanten, reclame, administratie, een website, een overkoepelende verzekering,.. al deze dingen zijn voor onze rekening, zodat jij je volledig kan focussen op de dieren.

Wil je een leuke, afwisselende, degelijke bijverdienste of hoofdverdienste, waarbij je contact hebt met mens en dier? We kijken je reactie tegemoet!