Avontuurlijke daguitstappen

Verveelt je hond zich als hij alleen thuis is of wanneer je bent gaan werken? Heb je gewoon even wat weinig tijd voor je viervoeter? Zou je ook graag een iets kalmere hond willen op het einde van de dag? Denk je dat je hond te dik is en kampt hij met overgewicht? Kauwt hij je meubels stuk? Geen nood, je kan nu beroep doen op onze uitlaatservice voor honden! Uw hond wordt opgehaald en na een volledige dagtocht moe en voldaan terug gebracht. Op die manier krijgt het baasje na een werkdag een kalme en zelfverzekerde hond terug. Je hond zal in een groep van sociale honden terechtkomen waar er veel interactie is.

Hoe gaat de uitlaatservice te werk?

De honden worden bij de eigenaar opgepikt in de voormiddag en terug thuis afgezet in de namiddag.

De honden in de groep worden fysiek en mentaal uitgedaagd. Dit door allerlei activiteiten zoals: lopen, balspelen, wandelingen in bossen en velden, uitdagingen waar water aanwezig is om zo het natuurlijk gedrag van de hond te stimuleren. Uiteraard worden er regelmatig rustpauzes ingelast en hou ik rekening met oudere honden, kleine honden & pups (vanaf 8-9 maand).

Veiligheid van hond en omstanders is een prioriteit en dit wordt voortdurend in de gaten gehouden. Ook hebben we een EHBO-opleiding voor honden voor honden doorlopen.

Inactieve honden zijn vaak honden met overgewicht en zoals bij mensen brengt dat veel gezondheidsrisico's met zich mee. Obesitas draagt ​​het risico van diabetes, respiratoire aandoeningen en hartziekten voor een hond. Het verergert veel voorkomende orthopedische problemen, zoals heupdysplasie en artritis. Obesitas kan gewrichten, ligamenten en pezen overbelasten. Kortom, beweging zorgt voor het goed functioneren van de spieren en het metabolisme.

Weinig lichaamsbeweging kan ook gedragsproblemen veroorzaken, enkele van de meest voorkomende gedragsproblemen bij honden die niet genoeg lichaamsbeweging krijgen zijn: destructief kauwen, graven of krassen, onderzoekend gedrag-zoals huisvuil opzoeken, hyperactiviteit, prikkelbaarheid, nachtelijke activiteit, weerbarstigheid, omstoten van meubels, springen op mensen, overmatig roofzuchtig spelen, trekken aan de leiband, speels bijten, ruw spel, aandacht-zoekend gedrag zoals blaffen en janken...

Het kennismakingsgesprek is volledig gratis, op die manier kan je meer te weten komen zonder verplichtingen. Hierbij gaan we ook na of de hond geschikt is om mee te gaan met een groep honden. Als dit positief is volgt er een testdag, waarna je hond dan mee kan gaan met de uitlaatdagen van OneHappyHound.

Voor regio Antwerpen: 7/7 maandag tot zondag

Voor regio Noord Antwerpen (vanaf Kapellen): woensdag en vrijdag

Foto's en filmpjes van uw hond zijn onmiddellijk beschikbaar op instagram (@1happyhound).

Dag tarief: 45 euro

Coaching: gedrags-puppytraining/ VOLZET

Positieve gedragstraining voor honden

Gedragstraining:

Steunend op ervaring en inzicht in hondengedrag gedurende mijn opleiding in binnen en buitenland - wil ik u een hondentraining aanbieden dat leunt op wetenschap en resultaat. Hierbij niet gefocust op het 'straffen' van honden door middel van e-collar, prikbanden e.d. Deze hulpmiddelen geven resultaat doordat ze een bepaald gedrag onderdrukken, eerder wil ik u resultaat geven door een vertrouwensband op te bouwen met uw dier, waarbij soms een langere training nodig is. Op deze manier leer ik je hond om zijn gedrag aan te passen door middel van positieve bekrachtigers. In plaats van aan te leren wanneer je hond het ongewenst gedrag kan vertonen, indien de 'straf' niet aanwezig is, of een ander ongewenst gedrag gaat vertonen.

Daarom help ik u graag verder met technieken die in de praktijk verbeterd gedrag gaven.

Het stappenplan voor een gedragstraining:

  1. Bespreking van het probleem, informatie over de achtergrond van uw hond.
  2. Aanpak: trainingstechnieken die optioneel zijn om toegepast te worden.
  3. Toepassen van gedragstraining, waarbij men bepaalde technieken gaat toepassen en verderzetten.
  4. Opvolging De tijdsperiode hangt sterk af van het probleem zelf, na de eerste trainingssessies dient er een opvolging te gebeuren om te kijken hoe het verder verloopt. Hierbij kunnen we dan ook ons trainingsschema bijsturen.

Puppytraining:

Wanneer start de training van een pup? Vanaf de eerste dag: bouw een connectie op met je hond en voorkom toekomstige gedragsproblemen.

-Pup 8-14 weken.

Leer hoe je dringende puppy problemen kunt oplossen, zoals veilig socialiseren, bijten en zindelijkheid.

-Pup 12-18 weken

Hier gaan we verder met de commando's zoals bijvoorbeeld "Kom- Zit-Los" Of de iets lastigere gedragingen zoals opspringen of trekken aan de leiband.

-Pup tot 8 maanden

Hier leggen we vooral de focus op verbale controle tussen jou en je pup. Wandelen zonder- en aan de leiband, stoppen, wachten, snelle reacties en feedback op afstand.

-Pup tot 18 maanden

Gevorderde training, we gaan hier kijken welke specifieke noden jouw pup extra aangeleerd kan worden

TIJDELIJK VOLZET

De dierenverzorger logeert in uw woonst.

Huisdierenoppas/ House sitting

Wil je, je dier niet uit zijn vertrouwde omgeving halen? Geen probleem de oppas komt ter plaatse om op je huisdier te passen.

Prijs voor een overnachting: 50 euro

Andere mogelijkheden zijn bespreekbaar naar aantal dagen toe.

Media: Libelle, HLN, VTM nieuws, Woef, VRT (iedereen beroemd, Evi is bang)

Bekijk ook via HLN en VTM Nieuws: Reportage One Happy Hound

Meer dan 15 jaar professionele ervaring met honden

Ontmoet het Team

Hallo OneHappyHound, mijn naam is ,

mijn huisdier heet .

Ik had graag meer info over.

,

of stuur me een email op .

One happy Hound neemt vandaag nog contact op met jou om je te helpen met je huisdier zijn noden.
Voor zeer dringende zaken kun je ons altijd opbellen.