OneHappyHound is op zoek naar Freelancers!

Bekijk de vacature

Steven Van Gucht

Sinds jonge leeftijd is Steven gefascineerd geweest door dierengedrag - van de lokale Nature Club toen hij 10 jaar oud was, tot zijn professionele ervaring met dieren, heden.

In 2007 werkte hij als vrijwilliger in één van de grootste hondenasielen van Spanje, waar 600 honden werden verzorgd. Het asiel was vooral gespecialiseerd in de rehabilitatie van misbruikte- en verwaarloosde Greyhounds en Galgos.

Later in 2008 werkte hij opnieuw als vrijwilliger, deze keer in een Wildlife Rescue park te Thailandwaar exotische verwaarloosde dieren gehuisvest waren. Verschillende dieren zoals olifanten en apen die gebruikt werden voor het toerisme, kregen hier een tweede kans.

In 2012 ging Steven voor 3,5 jaar naar California-Bay Area om zich te wijden aan de studie van hondengedrag, individueel en in groepen.

Hij kwam in aanraking met verschillende hondentrainers die hem steeds bijstonden in zijn ervaringen, werkte dagelijks met verschillende groepen honden en ook met individuele gevallen voor meer specifieke gedragstraining bij eigenaars thuis.

Socialisatie voor honden is essentieel. Met OneHappyHound wil hij de hond vooral voldoende interactie laten maken met andere honden en omgevingen, waarbij ze hun overbodige energie kwijt kunnen en u een moe maar voldane hond terug krijgt.

Meer specifieke gedragstraining kan ook, hierbij maakt Steven Van Gucht gebruik van zijn ervaring met dieren en zijn opleiding om u een evenwichtige hondentraining aan te bieden. Belangrijk is hier de communicatie tussen eigenaar en hond. Positieve versterkingen die sneller resultaat geven, zijn de sleutel tot het creëren van een gezonde en duurzame relatie met uw dier.

Ondertussen verzorgde hij meer dan 2000 avontuurlijke daguitstappen met groepen honden die los lopen, in binnen en buitenland. Waarvan 5 jaar in Belgie met het OneHappyHound Team.

Academische achtergrond

B.S. in Agro-biotechnologie, optie dierenzorg [Gent, België 2008]

[Thesis: De effecten van hondengedrag op menselijke feedback]

Professionele achtergrond

Dog Walking | Dog Training [California, Bay Area, USA]

Wildlife Rescue [Phetchaburi, Thailand]

Dierenarts assistent [Antwerpen, Belgie]

Greyhound Rescue [Spanje]

Dog Walking [Belgie-Nederland] (2019-heden)

Up to date blijven door verschillende seminaries en lezingen

(Science Based Training, Ian Dunbar, CPDT-KA Trainers, Udemy, Dierenartsen, Syntra,.. ) opvolgen kennis en veranderingen omtrent gedragstraining bij honden.

Arno

Buiten zijn in de natuur met de hondjes voor de ganse dag is genieten, maar toch ook stevig.

Ook bij regen, gewoon goan! En liefst nog met de camera aan.

Je kan mijn daguitstappen met de hondjes volgen op instagram

Mijn fascinatie voor dieren en film begon al bij: Lassie, Beethoven, Beestenbos is boos, All Dogs Go To Heaven, Free Willy, enzovoort. Plots kreeg ik dan mijn eigen herdershond, een Collie die dan ook Lassie op de halsband droeg.

Deze trouwe viervoeter kwam mij soms ‘eigenpotig’ aan de poort van de lagere school opwachten, nadat hij thuis weer ontsnapt was natuurlijk.

Na Lassie kwam er geen hond meer in huis, maar dankzij mijn mémé, die steeds een duo van Mechelse en Hollandse herders in huis had, kon ik voldoen aan de behoefte naar een hond en ging ik wel eens mee naar de hondenschool of lag ik te ravotten met de honden op haar recreatiegrond.

Het leven kreeg een andere wending en zo kwamen er enkel nog katten in huis.

Erg leuk wel om ze te observeren en te imiteren door ze ‘de knipoog’ te geven of samen de muur op te klimmen, om daar gewoon lekker te zitten dromen.

Omdat er toen minder opties waren om met dieren te werken, was de beslissing snel gemaakt om te duiken in de wereld van videogames. Op het hoofdkantoor van Game Mania startte mijn storyline en heb ik me kunnen ontwikkelen en leerde ik geweldige persoonlijkheden kennen. Jaren later was ik toch toe aan afwisselend werk en zou ik de switch maken naar Gebouwenbeheerder. Het kantoorleven bleef me echter parten spelen en zo groeide het gemis naar honden.

Ik besloot Steven van One Happy Hound te ontmoeten, en ik werkte ernaar om fulltime honden uit te laten, gecombineerd met het editen van teksten en video.

Na het voltooien van o.a. de opleiding Dog Coach zal ik mij inzetten om gedragsproblemen aan te pakken maar ook baasjes meer zelfbewust te laten worden van hun houding bij de hond. En dit steeds op een aangepaste manier, zonder neerbuigend te zijn.

Hond uitlaten, oppas of training? - Ik zorg met liefde voor jouw hond en alles ‘daarhond’.

Annick

Dieren maken me zielsgelukkig en met hen werken is altijd mijn grote droom geweest.

In mijn kindertijd stond alles in het teken van dieren, thuis kregen ze allemaal een warme plek, veel aandacht, liefde en zorg. Ik ging zo vaak mogelijk de natuur in met de paarden en onze honden konden heerlijk urenlang loslopen.

Na mijn studies bleef ik in Antwerpen en was ik vooral bezig met sporten en de wereld ontdekken. Terwijl ik mijn weg zocht op professioneel vlak, woonde en werkte ik als consultant in binnen- en buitenland, was de fitnesswereld lang mijn domein, en werkte ik personal assistant en office manager.
In 2020 besloot ik mijn hart te volgen door te starten als hondenwandelaar en dierenoppas. Een beslissing waar ik nog elke dag supergelukkig van word!

Niet lang daarna kwam One Happy Hound op mijn pad en begon ik met Steven mee te lopen. Hij leerde me alle kneepjes van zijn vak en wakkerde mijn enthousiasme alleen maar aan! Sabine bracht me in contact met Laura Bangels, waar ik in september 2022 ook met de tweejarige opleiding tot hondengedragdeskundige startte. Zo hoop ik nog veel meer inzicht te krijgen in de taal en het gedrag van honden, en als hondentrainer samen met de eigenaars te zorgen voor gelukkige en goed gebalanceerde honden.

Sam| Dierenverzorging | Paard

Bij Sam is jouw paard in goede handen. Je trouwe viervoeter krijgt de best mogelijke zorgen. Samen maken we daarvoor een oppasplan op zodat je dier in zijn leefomgeving verzorgd wordt, zoals jij het graag hebt.

Heb je als particuliere eigenaar een paard op de wei of in de stal en heb je nood aan een ervaren oppas? Of heb je als professional handen tekort in je trainingsstal, manege of pension? Dan kan je rekenen op de hulp van Paardenoppas Sam.

In de service van Sam staat het welzijn van het paard centraal. Daarvoor bieden we een volledige basisverzorging aan, uitgebreid met precies dat wat jouw individuele paard nodig heeft.

Het is onze missie om jou als paardeneigenaar te helpen en te ondersteunen om het welzijn van je dier naar een hoger niveau te brengen. Hard werk combineren met liefde, dat kan je alleen maar doen als je echt met liefde werkt. Dat is precies wat je mag verwachten van onze Paardenoppas service.

Er is toch niets mooiers dan ’s morgens uit je bed springen om de wereld een stukje mooier te maken voor een paard, dat zo afhankelijk is van onze zorgen. Met onze liefdevolle inzet, laten we sprankelende sterretjes achter waar we zijn geweest. Daarin willen wij het verschil maken. Daarom wil Paardenoppas Sam er zijn voor jou en voor je paard.

Cas

Ik ben Cas, muzikant van opleiding (drummer) en sinds 2024 gestart als Dog Walker bij One Happy Hound. Voor ik aan dit avontuur begon, combineerde ik muzikant zijn met het werk als barman in een café en restaurant. Deze twee bleken uiteindelijk moeilijk samen te gaan dus besloot ik iets anders te proberen, werken met honden in de natuur.

Na twee weken op pad te gaan met Steven en de Happy Hounds dacht ik: dit wil ik doen. Het is stevig werk met deze viervoeters maar ik krijg er enorm veel liefde van terug. Ik ben thuis opgegroeid met een Husky en Malamute dus ben blij dat ik terug iedere dag tussen prachtige honden kan doorbrengen.

Door de dag ga ik ravotten met de honden in de bossen en ’s avonds zit ik achter mijn drumstel op een podium, de ideale combinatie om wat rust te vinden in de chaos van het muzikantenleven.

Al mijn avonturen met de viervoeters kan je volgen op mijn Instagram: @doggosoppad. Voor mijn muziek moet je hier zijn: @casknnr.Annick S

Honden zijn mijn grote liefde, naast mijn 2 poezen. Ik koos bewust voor poezen. Ik ben vaak weg van huis en zou een hond niet de zorg kunnen geven die hij of zij verdient om een gezond en gelukkig leven te lijden. Tijdens de Corona-periode ben ik gestart met een wekelijkse zondagswandeling met de buren en hun hond. Zo kon ik genieten van een gezellige wandeling MET honden.Het was meteen een succes!
Toen ik las dat One Happy Hound een hondenuitlater zocht, heb ik Steven meteen gecontacteerd. Ik ben dan een aantal keren met hem en de groep honden op daguitstap geweest. Ik vond het héérlijk. In de natuur, kwispelende staarten, blije gezichten van de baasjes. Een grote groep honden bleek echter niet voor mij weggelegd. Maar zeg nooit nooit...
Er zijn baasjes die verkiezen om hun hond individueel uit te laten of wiens hond niet overweg kan met andere honden. Of puppies, die nog veel slapen en hun eerste pootjes in de wereld zetten. Om aan die vraag te voldoen, kwam ik terug in de picture bij Steven. En wat was ik blij dat ik uiteindelijk toch deel kon uit maken van het team van One Happy Hound!
Met de tips en tricks die ik eerder van Steven heb meegekregen, kan je nu ook jouw puppy, hond of twee honden in het volste vertrouwen aan One Happy Hound toe-vertrouwen!
Een wandeling, een volledige dag, oppas aan huis... alles is bespreekbaar.